[redirect url=’https://sp71.wroc.pl/obiady/jadlospis-screen/’ sec=’600′]

  • Jadłospis 9-13 czerwca

    poniedziałek, 9 czerwiec 2025

    obiad / I danie

    • Zupa ziemniaczana .
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler
    • Chleb graham.
      Alergeny: Zboża zawierające gluten

    obiad / II danie

    • Kasza bulgur
    • Gulasz z piersi indyka.
      Alergeny: Zboża zawierające gluten
    • Surówka z kiszonych ogórków, natka pietruszki.
    • Herbata malinowa.

    obiad / deser

    wtorek, 10 czerwiec 2025

    obiad / I danie

    • Zupa kalafiorowa z natką pietruszki.
      Alergeny: Mleko, Seler

    obiad / II danie

    • Ziemniaki puree.
      Alergeny: Mleko
    • Ryba Miruna z pieca z warzywami (marchewka,pietruszka,por, seler)
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryba miruna.
    • Woda źródlana niegazowana.

    obiad / deser

    środa, 11 czerwiec 2025

    obiad / I danie

    • Zupa warzywna ,zabielana.
      Alergeny: Mleko, Seler
    • Chleb żytni.
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko

    obiad / II danie

    • Gołabki z ryżem i mięsem.
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Dwutlenek siarki i siarczany
    • Sos pomidorowy (zabielany)
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
    • Soczek 100% w kartoniku.

    obiad / deser

    • Nektaryna

    czwartek, 12 czerwiec 2025

    obiad / I danie

    • Zupa z zielonego groszku zabielana.
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler

    obiad / II danie

    • Ziemniaki z koperkiem.
      Alergeny: Mleko
    • Polędwica wieprzowa z piewca.
    • Sałata zielona z jogurtem i szczypiorkiem.
      Alergeny: Mleko
    • Sok 100 % jabłko-gruszka.

    obiad / deser

    piątek, 13 czerwiec 2025

    obiad / I danie

    • Barszcz czerwony z ziemniakami i mięsem.
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler

    obiad / II danie

    • Pierogi ruskie z cebulką.
      Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
    • Maślanka spożywcza 0,5 % tłuszczu
      Alergeny: Mleko

    obiad / deser

    • Mus jabłkowy 100%.

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania:  Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml,  Mięso, ryby i surówki 100-150g,  Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) 8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych