[redirect url=’https://sp71.wroc.pl/obiady/jadlospis-screen/’ sec=’600′]
-
Jadłospis 9-13 czerwca
poniedziałek, 9 czerwiec 2025
obiad / I danie
- Zupa ziemniaczana . Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler
- Chleb graham. Alergeny: Zboża zawierające gluten
obiad / II danie
- Kasza bulgur
- Gulasz z piersi indyka. Alergeny: Zboża zawierające gluten
- Surówka z kiszonych ogórków, natka pietruszki.
- Herbata malinowa.
obiad / deser
wtorek, 10 czerwiec 2025
obiad / I danie
- Zupa kalafiorowa z natką pietruszki. Alergeny: Mleko, Seler
obiad / II danie
- Ziemniaki puree. Alergeny: Mleko
- Ryba Miruna z pieca z warzywami (marchewka,pietruszka,por, seler) Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryba miruna.
- Woda źródlana niegazowana.
obiad / deser
środa, 11 czerwiec 2025
obiad / I danie
- Zupa warzywna ,zabielana. Alergeny: Mleko, Seler
- Chleb żytni. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
obiad / II danie
- Gołabki z ryżem i mięsem. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Dwutlenek siarki i siarczany
- Sos pomidorowy (zabielany) Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
- Soczek 100% w kartoniku.
obiad / deser
- Nektaryna
czwartek, 12 czerwiec 2025
obiad / I danie
- Zupa z zielonego groszku zabielana. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
obiad / II danie
- Ziemniaki z koperkiem. Alergeny: Mleko
- Polędwica wieprzowa z piewca.
- Sałata zielona z jogurtem i szczypiorkiem. Alergeny: Mleko
- Sok 100 % jabłko-gruszka.
obiad / deser
piątek, 13 czerwiec 2025
obiad / I danie
- Barszcz czerwony z ziemniakami i mięsem. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
obiad / II danie
- Pierogi ruskie z cebulką. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
- Maślanka spożywcza 0,5 % tłuszczu Alergeny: Mleko
obiad / deser
- Mus jabłkowy 100%.
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) 8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych