Jadłospis 13-18.03.2017r

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY
13.03. ZUPA  GROCHOWA, CHLEB 300 254 SELER, GLUTEN,
   MAKARON 150 GLUTEN
  POLEWA –JOGURT GRECKI Z JAGODAMI 130 133 PROD.MLECZNE
  SOK JABŁKOWY 100% 200 94
  BANAN 140 130
 
 
 14.03. KRUPNIK,   CHLEB 300 94 SELER,GLUTEN,
  BITKA WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM 97 187 GLUTEN
   ZIEMNIAKI PUREE 157 276 PROD.MLECZNE
  SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY  110  45
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 78
 
15.03. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 70 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE
  PLACKI ZIEMNIACZANE 242 479 GLUTEN,JAJA,
  POLEWA SEROWO -JOGURTOWA 100 176 MROD.MLECZNE
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY 200 72
  JABŁKO 135 62
 
 
16.03. BARSZCZ BIAŁY,CHLEB 300 107 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE
  GULASZ Z INDYKA 120 146
  KOPYTKA 190 150 GLUTEN ,JAJA
  SAŁATA LODOWA W SOSIE WINEGRET 36 74
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY       200 68
  CIASTKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 30 120 GLUTEN
 
17.03. KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY,CHLEB 300 120 SELER,GLUTEN.
  JAJKO W SOSIE MUSZTARDOWYM       130 120 JAJA,GLUTEN,PROD.MLECZNE
  ZIEMNIAKI PUREE       190 150 PROD.MLECZNE
  FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM 100           71 PROD.MLECZNY
  SOCZK OWOCOWY 200 104
  BATON ZBOŻOWO-OWOCOWY 40            70 GLUTEN
 
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

JADŁOSPIS 13- 17.03. 2017