Jadlospip 20-24.03.2017r.

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY  
20.03. ZUPA  JARZYNOWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE  
   KLUSKI NADZIEWANE MIĘSEM 227         530 GLUTEN  
  SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 122 86    
  HERBATA OWOCOWA 200 60    
  MANDARYNKA 90 40    
           
           
 21.03. ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM,   CHLEB 300 94 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  KOTLET Z PIERSI KURCZAKA 119 221 GLUTEN ,JAJA  
   ZIEMNIAKI PUREE 157 276 PROD.MLECZNE  
  SAŁATKA WIOSENNA Z SOSEM WINEGRET  80  45    
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 78    
           
22.03. ZUPA FASOLOWA, CHLEB 300 70 SELER, GLUTEN,  
  PIEROGI LENIWE 295 479 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNE  
  MARCHEWKA Z JABŁKIEM 130 176    
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY 200 72    
  CIASTKA ZBOŻOWE BELVITA 30 62  GLUTEN  
           
           
23.03. ZUPA BROKUŁOWA,CHLEB 300 107 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  MAKARON SPAGETTI 50 167 GLUTEN  
  SOS –MIĘSO,PIECZARKI,POMDORY 135 248    
  SOK JABŁKOWY 100% 200 94    
          200 68    
           
           
24.03. ZUPA POROWA,CHLEB 300 100 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  KTLET MIELONY Z MIRUNY       139 250 JAJA,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  ZIEMNIAKI PUREE       190 150 PROD.MLECZNE  
  SURÓWKA ZKISZONEJ KAPUSTY 100           71    
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 200 60    
           
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

 

JADŁOSPIS 20- 24.03. 2017