Jadłospis 03-07.04.2017r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY  
03.04. ZUPA  KALAFIOROWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE  
  GULASZ  WIEPRZOWA 140         264    
  KASZA  GRYCZANA 145 164    
  SURÓWKA –   KISZONE OGÓRKI  Z   MARCHEWKĄ 100 46    
  HERBATA OWOCOWA 200 58    
  BANAN 135 133    
           
 04.04. ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, CHLEB 300 94 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  FILET DROBIOWY  W SOSIE WŁASNYM 94 123 GLUTEN  
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE  
  SAŁATA LODOWA Z JOGURTEM GRECKIM  41  40 PROD.MLECZNE  
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 78    
           
05.04. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 70 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  MAKARON Z SEREM 250 364 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNE  
  MARCHEWKA Z JABŁKIEM 130 60    
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY 200 72    
           
           
           
06.04. KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY, CHLEB 300 151 SELER,GLUTEN  
  PULPETY WIEPRZOWE W SOSIE KOPERKOWYM 120 385 JAJA,GLUTEN  
  RYŻ 150 220    
  BUKIET WARZYW 100 59    
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY       200 58    
           
           
07.04. BARSZCZ CZERWONY, CHLEB 300 100 SELER,GLUTEN.PROD.MLECZNE  
  PIEROGI RUSKIE       224 282 JAJA,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  MAŚLANKA       120 40 PROD.MLECZNE  
  WODA MINERALNA 500            0    
           
           
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

 

JADŁOSPIS 03- 07.04. 2017.