JADŁOSPIS 12 – 16.02.2018 r.

 

MENU

WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY

12.02. ZUPA KOPERKOWA, CHLEB 300 100 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNY
  RISOTTO Z WARZYWAMI I MIĘSEM       244 390
  SOS POMIDOROWY 150 168 PROD .MLECZNY
  HERBATA OWOCOWA 200 68
  GRUSZKA       100 38
 
 13.02. KRUPNIK, CHLEB 300 110 SELER, GLUTEN
  KOTLET  MIELONY 130 390 GLUTEN, JAJA, PROD.MLECZNY
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNY
  MARCHEWKA Z GROSZKIEM 100  70
  KOMPOT WIŚNIOWY 200 78
 
14.02. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 130 SELER, GLUTEN, PRO.MLECZNY
  PIEROGI Z JAGODAMI 220 528 GLUTEN, JAJA, PROD.MLECZNY
  POLEWA  JOGURT  GRECKI – JAGODY 130 133 PROD.MLECZNE
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 200 68
 
15.02. ZUPA  PIECZARKOWA, CHLEB 300 160 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  GULASZ  Z  INDYKA 128 146  GLUTEN
  KASZA GRYCZANA 150 168
  SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH  I  MARCHEWKI 100 46
  KISIEL  TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY       200 66
 
16.02. ZUPA POROWA , CHLEB 300 101 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNY
  MIRUNA  SMAŻONA       110 300 GLUTEN
  ZIEMNIAKI PUREE       150 150 PROD. MLECZNY
  SOS GRECKI 90        85
  HERBATA OWOCOWA 200 68
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011