JADŁOSPIS 23 – 27.04. 2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY
23.04. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB RAZOWY 300 115 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNY
  GULASZ  Z INDYKA 140         164 GLUTEN
  KASZA JĘCZMIENNA 100 196  
  SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH I MARCHWI, 100 46  
  KOMPOT MALINOWY       200 80  
         
 24.04. KRUPNIK,  CHLEB  ORKISZOWY 300 92 SELER,GLUTEN
  ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 310 408 GLUTEN
  SOCZEK OWOCOWY 200 104  
  CIASTKA ZBOŻOWE  BELVITA  50 60 GLUTEN
         
25.04. ZUPA GROCHOWA , CHLEB WILOZIARNISTY 300 115 SELER, GLUTEN
  PLACKI ZIEMNIACZANE 240 479 GLUTEN, JAJA
  SER BIAŁY Z JOGURTEM GRECKIM 93 141 PROD. MLECZNY
  SOK JABŁKOWY 100 % 200 94  
  BANAN 140 133  
         
26.04. ZUPA POMIDOROWA  Z  RYŻEM, CHLEB 300 179 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNY
  POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE WŁASNYM       110 222  
  ZIEMNIAKI PURRE 190 150 PROD.MLECZNY
  SAŁATKA WIOSENNA 80 43 PROD.MLECZNY
  HERBATA OWOCOWA      200 64  
         
27.04. BARSZCZ CZERWONY , CHLEB 300 100 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNE
  PIEROGI RUSKIE       240 455  GLUTEN, PROD.MLECZNY
  MAŚLANKA       200 68 PROD.MLECZNY
  WODA MINERALNA 500         0  
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011