JADŁOSPIS 14 – 18.05.2018 r.

  MENU WAGA

g

KALORIE

kcal

ALERGENY
14.05. KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY, CHLEB ORKISZOWY 300 125 SELER, GLUTEN
  BITKA  WIEPRZOWA 97 187  
  KASZA GRYCZANA 150 215  
  SAŁATA LODOWA Z SOSEM WINEGRET 40 74  
  HERBATA OWOCOWA       200 68  
         
15.05. ZUPA KALAFIOROWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 105 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  KOTLET MIELONY 130 390 GLUTEN,JAJA,PROD.MLECZNY
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150  
  SAŁATKA WIOSENNA  80  50 PROD.MLECZNY
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY 200 56  
         
16.05. ZUPA ZIEMNIACZANA, CHLEB RAZOWY 300 110 SELER, GLUTEN
  RISOTTO Z WARZYWAMI 244 390  
  SOS POMIDOROWY 60 30 PROD.MLECZNE
  SOK WIELOOWOCOWY 200           71  
  BATON ZBOŻOWY 36 69  GLUTEN
         
17.05. ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB  ORKISZOWY 300 105 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  KOTLET  Z KURCZAKA 130 231 GLUTEN,JAJA
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNY
  MARCHEWKA Z GROSZKIEM 100 74  
  HERBATA OWOCOWA      200 68  
         
18.05. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 130 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  NALEŚNIKI Z SEREM       237 470 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNY
  POLEWA: JOGURT GRECKI – MALINY       120 78 PROD.MLECZNY
  WODA MINERALNA 500        0  
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011