JADŁOSPIS 11 – 15.06.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
11.06. ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 100 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  SOS WARZYWNO – MIĘSNY 148 237
  MAKARON 150 220
  BROKUŁY 53 34
  KOMPOT  WIELOOWOCOWY       200 68
 
 12.06. ZUPA GROCHOWA,  CHLEB WIELOZIARNISTY 300 159 SELER,GLUTEN
  GULASZ Z INDYKA      130 178
  KOPYTKA 157 276 GLUTEN
  OGÓRKI  KISZONE 68 20
  MUS OWOCOWY 200 68
 
13.06. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, CHLEB RAZOWY 300 92 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  MIRUNA PANIEROWANA 168 121 PROD.MLECZNY,JAJA,GLUTEN
  MŁODE ZIEMNIAKI 190 150
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 100           71
  SOK 200 94
 
14.06. ROSÓŁ  Z MAKARONEM, CHLEB 300 119 SELER,GLUTEN
  POLĘDWICZKI WIEPRZOWE 130 231
  MŁODE  ZIEMNIAKI 190 150
  SURÓWKA WIELOWARZYWNA Z JOGURTEM 130 83 PROD.MLECZNY
  KISIEL  MALINOWY – WYRÓB WŁASNY      200 68
  MORELE
 
15.06. BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ, CHLEB 300 130 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  NALEŚNIKI Z SEREM       220 528 GLUTEN,JAJA
  POLEWA –  BORÓWKA, JOGURT GRECKI       100 78 PROD.MLECZNY
  WODA MINERALNA 500        0
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011