JADŁOSPIS 6 – 7 WRZEŚNIA 2018

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek Alergeny
Czwartek  

bułka 50 g

żółty  ser 40g

warzywa 60g

dżem

herbata 200 g

 

zupa koperkowa 300 g

gulasz wieprzowy 140 g kasza gryczana 150 g ogórek kiszony 70 g

herbata owocowa 200 g

 

 

ciastka zbożowe 50 g

owoce 120 g

 

 

 

1,2,3

Piątek  

chleb razowy 50 g, pasta jajeczna 60 g warzywa 70 g

kawa zbożowa z mlekiem 200 g

 

 

barszcz czerwony 300 g pierogi ruskie 230 g

maślanka 200 g

woda mineralna 500 g

 

owoce 120 g

bułka maślana 80g

 

1,2,3

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Alergeny:

1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.