|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
A |
Poniedziałek |
- Pieczywo z masłem 50 g
- Szynka wieprzowa 40 g
- Ogórek, sałata 40 g
- Herbata z cytryną 200 g
|
- Zupa ogórkowa 300 g
- Makaron 150 g
- Sos mięsno-warzywny 145 g
- Herbata owocowa 200 g
|
- Chałka z masłem 60 g
- Śliwki 50 g
|
1
2
3
5 |
Wtorek |
- Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 250 g
- Pieczywo z masłem 50 g
- Ser żółty 20 g
- Pomidory ze szczypiorkiem 40 g
- Kawa zbożowa 200 g
|
- Krupnik 300 g
- Pulpety w sosie koperkowym 200 g
- Ziemniaki puree 190 g
- Sałata z sosem vinegret 40 g
- Kompot 200 g
|
- Kisiel truskawkowy 200 g
- Gruszka 70 g
|
1
2
3
5 |
Środa |
- Pieczywo z masłem 50 g
- Parówki z szynki 60 g
- Papryka, ogórek 60 g
- Herbata cytrynowa 200 g
|
- Zupa pieczarkowa 300 g
- Kluski z mięsem 227 g
- Czerwona kapusta 180 g
- Herbata owocowa 200 g
|
- Chrupki kukurydziane 30 g
- Sok 200g
|
1
2
3
5 |
Czwartek |
- Bułka z masłem 50 g
- twarożek z ogórkiem i szczypiorkiem 60g
- dżem
- kakao 200 g
|
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 g
- kotlet z kurczaka 130 g
- ziemniaki puree 190 g
- mizeria 110 g
- herbata owocowa 200 g
|
- Wafle ryżowe 50 g
- Jogurt z owocami 200 g
|
1
23
5 |
Piątek |
- Kasza manna 250 g
- chleb razowy z masłem 50 g,
- jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką 60 g
- kawa zbożowa z mlekiem 200 g
|
- Zupa jarzynowa 300 g
- naleśniki z serem 235 g
- Polewa jogurtowo truskawkowa 80 g
- woda mineralna 500 g
|
- owoce 120 g
- ciastko zbożowe 50g
|
123
5 |
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny:
1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.