JADŁOSPIS 10– 14 WRZEŚNIA 2018

 

  Śniadanie Obiad Podwieczorek A
Poniedziałek
  • Pieczywo z masłem 50 g
  • Szynka wieprzowa 40 g
  • Ogórek, sałata 40 g
  • Herbata z cytryną 200 g
  • Zupa ogórkowa 300 g
  • Makaron 150 g
  • Sos mięsno-warzywny 145 g
  • Herbata owocowa 200 g
  • Chałka z masłem 60 g
  • Śliwki 50 g
1
2
3
5
Wtorek
  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 250 g
  • Pieczywo z masłem 50 g
  • Ser żółty 20 g
  • Pomidory ze szczypiorkiem 40 g
  • Kawa zbożowa 200 g
  • Krupnik 300 g
  • Pulpety w sosie koperkowym 200 g
  • Ziemniaki puree 190 g
  • Sałata z sosem vinegret 40 g
  • Kompot 200 g
  • Kisiel truskawkowy 200 g
  • Gruszka 70 g
1
2
3
5
Środa
  • Pieczywo z masłem 50 g
  • Parówki z szynki 60 g
  • Papryka, ogórek 60 g
  • Herbata cytrynowa 200 g
  • Zupa pieczarkowa 300 g
  • Kluski z mięsem 227 g
  • Czerwona kapusta 180 g
  • Herbata owocowa 200 g
  • Chrupki kukurydziane 30 g
  • Sok 200g
1
2
3
5
Czwartek
  • Bułka z masłem 50 g
  • twarożek z ogórkiem i szczypiorkiem 60g
  • dżem
  • kakao 200 g
  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 g
  • kotlet z kurczaka 130 g
  • ziemniaki puree 190 g
  • mizeria 110 g
  • herbata owocowa 200 g
  • Wafle ryżowe 50 g
  • Jogurt z owocami  200 g
1
23
5
Piątek
  • Kasza manna 250 g
  • chleb razowy z masłem 50 g,
  • jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką 60 g
  • kawa zbożowa z mlekiem 200 g
  • Zupa jarzynowa 300 g
  • naleśniki z serem 235 g
  • Polewa jogurtowo truskawkowa 80 g
  • woda mineralna 500 g
  • owoce 120 g
  • ciastko zbożowe 50g
123
5

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny:

1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.