|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
A |
Poniedziałek |
- Zupa mleczna z płatkami kukrydzianymi 250 g
- Pieczywo z masłem 50 g
- Ser żółty 30 g
- Ogórek, sałata 40 g
- Herbata z cytryną 200 g
|
- Barszcz biały 300 g
- Gulasz z indyka 150 g
- Kasza gryczana 150 g
- Sałatka z kiszonych ogórków 100 g
- Herbata owocowa 200 g
|
- Bułka grahamka 50 g
- Serek „ fromage’’
- Herbata z cytryną 200 g
- Gruszka 80 g
|
1, 2, 3, 5 |
Wtorek |
- Pieczywo z masłem 50 g
- Szynka wieprzowa 40 g
- Sałata, papryka 40 g
- Kawa zbożowa 200 g
|
- Kasza manna na rosole 300 g
- Fasolka po bretońsku 260 g
- Bułka kajzerka 50 g
- Kompot 200 g
- jabłko 120 g
|
- Pieczywo z masłem 50 g
- Miód 20 g
- Kompot truskawkowy 200 g
|
1, 2, 3, 5 |
Środa |
- Pieczywo z masłem 50 g
- Serek wiejski z warzywami
- Rzodkiewka szczypiorek 60 g
- Kakao 200 g
|
- Zupa jarzynowa 300 g
- Pierogi z truskawkami 220 g
- Polewa jogurtowo owocowa 80 g
- Woda mineralna 500 g
|
- Rogal maślany 80 g
- Masło 20 g
- Sok 200 g
- Jabłko 120 g
|
1, 2, 3 ,5 |
Czwartek |
- Bułka z masłem 50 g
- Parówki cielęce 60 g
- Sałatka z pomidorów 60 g
- Herbata owocowa 200 g
|
- Zupa brokułowa 300 g
- Kotlet mielony 130 g
- Ziemniaki puree 190 g
- Sałatka z buraczków 110 g
- Herbata owocowa 200 g
|
- Grahamka z masłem 50 g
- Powidła śliwkowe 30 g
- Herbata z cytryną 250 g
|
1, 2, 3, 5 |
Piątek |
- Chleb razowy z masłem 50 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką 60 g
- Dżem 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem 200 g
|
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 g
- Ryba miruna panierowana 168 g
- Ziemniaki 190 g
- Surówka z kiszonej kapusty 100 g
- Herbata owocowa 200 g
|
- Drożdżówka z serem 80 g
- Banan 120 g
- Herbata 200 g
|
1, 2, 3, 5 |
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny:
1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.