Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | A | |
Poniedziałek |
Pieczywo z masłem 50 g Szynka wieprzowa 40 g Ogórek, sałata 40 g Kawa zbożowa 200 g |
Zupa jarzynowa 300 g Pierogi ruskie 240 g Maślanka 200 g Banan 120 g |
Ciastka zbożowe 50 g Śliwki 60 g
|
1
2 3 5
|
Wtorek |
Pieczywo z masłem 50 g Ser żółty 40 g Sałata, papryka 40 g Kawa zbożowa 200 g |
Rosół z makaronem 300 g Schab w sosie własnym 130 g Ziemniaki 190 g Sałata lodowa z jogurtem 200 g Herbata owocowa 200 g |
Chałka z masłem 50 g Herbata owocowa 200 g
|
1
2 3 5 |
Środa | Zupa mleczna –płatki kukurydziane 200 g
Pieczywo z masłem 50 g Polędwica z indyka 40g Ogórek 60 g Herbata z cytryną 200 g |
Zupa kalafiorowa 300 g Makaron z serem i jogurtem greckim 250 g Marchew z jabłkiem 130 g Herbata owocowa 200 g |
Naleśniki z serem z polewa Z gorzkiej czekolady 120 g Herbata 200 g
|
1
2 3 5 |
Czwartek |
Grahamka z masłem 50 g Ser z jogurtem greckim Rzodkiewka szczypiorek 60 g Kakao200 g |
Kapuśniak z kiszonej kapusty 300 g Kotlet z piersi kurczaka 130 g Ziemniaki puree 190 g Mizeria 110 g Kompot wieloowocowy 200 g |
Budyń waniliowy 200 g Banan 120 g
|
1 23 5 |
Piątek |
Chleb razowy z masłem 50 g, Pasta z tuńczyka 60 g Pomidor 40 g Dżem 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 200 g |
Zupa ogórkowa 300 g Filet z miruny saute 150 g Warzywa gotowane 100 g Ziemniaki 190 g Kisiel truskawkowy 200 g |
Jogurt z malinami 200 g Wafle ryżowe 50 g
|
123 5 |
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny:
1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.