JADŁOSPIS 01 – 05 PAŹDZIERNIK 2018

  Śniadanie Obiad Podwieczorek A
Poniedziałek  

Pieczywo z masłem 50 g

Szynka wieprzowa 40 g

Ogórek, sałata 40 g

Kawa zbożowa 200 g

 

Zupa  jarzynowa 300 g

Pierogi ruskie 240 g

Maślanka  200 g

Banan 120 g

 

Ciastka zbożowe 50 g

Śliwki 60 g

 

 

1

2

3

5

 

 

Wtorek  

Pieczywo z masłem 50 g

Ser żółty 40 g

Sałata,  papryka 40 g

Kawa zbożowa 200 g

 

Rosół z makaronem 300 g

Schab w sosie własnym 130 g

Ziemniaki   190 g

Sałata lodowa z jogurtem 200 g

Herbata owocowa 200 g

 

Chałka z masłem 50 g

Herbata owocowa 200 g

 

 

1

2

3

5

Środa Zupa mleczna –płatki kukurydziane 200 g

Pieczywo z masłem 50 g

Polędwica z indyka 40g

Ogórek 60 g

Herbata z cytryną  200 g

 

Zupa kalafiorowa 300 g

Makaron z serem

i jogurtem greckim 250 g

Marchew z jabłkiem 130 g

Herbata owocowa 200 g

 

Naleśniki z serem z polewa

Z gorzkiej czekolady 120 g

Herbata 200 g

 

 

 

1

2

3

5

Czwartek  

Grahamka z masłem 50 g

Ser  z jogurtem greckim

Rzodkiewka  szczypiorek 60 g

Kakao200 g

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty 300 g

Kotlet z piersi kurczaka 130 g

Ziemniaki puree 190 g

Mizeria  110 g

Kompot wieloowocowy 200 g

 

Budyń waniliowy 200 g

Banan 120 g

 

 

 

 

1

23

5

Piątek  

Chleb razowy z masłem 50 g,

Pasta z tuńczyka   60 g

Pomidor 40 g

Dżem 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem 200 g

 

Zupa ogórkowa 300 g

Filet z miruny saute   150 g

Warzywa gotowane 100 g

Ziemniaki  190 g

Kisiel truskawkowy 200 g

 

Jogurt z malinami 200 g

Wafle  ryżowe 50 g

 

 

 

123

5

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny:

1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.