JADŁOSPIS 08 – 12 października 2018

  Śniadanie Obiad Podwieczorek A
Poniedziałek Zupa mleczna z płatkami kukrydzianymi 250 g

Pieczywo z masłem 50 g

Szynka wieprzowa 40 g

Sałata, papryka 40 g

Herbata z cytryną 200 g

 

Zupa porowa 300 g

Spaghetti  100 g

Sos boloński 135 g

Herbata owocowa 200 g

 

Chałka z powidłami 50 g

Sok 200 g

1

2

3

5

 

 

Wtorek Pieczywo z masłem 50 g

Jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką 60 g

Kawa zbożowa 200 g

Zupa brokułowa 300 g

Pulpety w sosie pieczarkowym 150 g

Kasza jęczmienna 140 g

Surówka z białej kapusty 100 g     Kisiel truskawkowy- wyrób własny

 

Ciastka zbożowe 50 g

Sok 200 g

1

2

3

5

Środa Pieczywo z masłem 50 g

Serek wiejski z jogurtem 80 g

Rzodkiewka, szczypiorek 60 g

Kakao  200 g

Zupa pomidorowa z makaronem 300 g

Placki ziemniaczane  220 g

Gulasz po węgiersku 140 g

Herbata owocowa 200 g

Budyń czekoladowy z orzechami laskowymi 200 g 1

2

3

6

5

9

Czwartek Bułka z masłem 50 g

Polędwica drobiowa 40 g

Sałata  20 g

Kawa zbożowa 200 g

Zupa ziemniaczana 300 g

Kurczak w sosie curry 130 g

Ryż paraboliczny z warzywami 170 g

Herbata z cytryną 200 g

Banan 120 g

Wafle ryżowe 50 g

 

1

2

3

5

Piątek Płatki owsiane z bakaliami 250g

Chleb razowy z masłem 50 g

Ser żółty 30 g

Ogórek, sałata 40 g

Herbata z cytryną 200 g

Zupa jarzynowa 300 g

Jajko w sosie   168 g

Ziemniaki, fasolka szparagowa, marchewka mini w prażonym  sezamie 190 g

Kompot malinowy 200 g

 Bułka maślana z serem 80 g

Kompot  200 g

 

1

23

5

9

10

7

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny:

1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.