Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | A | |
Poniedziałek | Zupa mleczna z płatkami kukrydzianymi 250 g
Pieczywo z masłem 50 g Szynka wieprzowa 40 g Sałata, papryka 40 g Herbata z cytryną 200 g |
Zupa porowa 300 g Spaghetti 100 g Sos boloński 135 g Herbata owocowa 200 g |
Chałka z powidłami 50 g Sok 200 g |
1
2 3 5
|
Wtorek | Pieczywo z masłem 50 g
Jajko ze szczypiorkiem i rzodkiewką 60 g Kawa zbożowa 200 g |
Zupa brokułowa 300 g
Pulpety w sosie pieczarkowym 150 g Kasza jęczmienna 140 g Surówka z białej kapusty 100 g Kisiel truskawkowy- wyrób własny |
Ciastka zbożowe 50 g Sok 200 g |
1
2 3 5 |
Środa | Pieczywo z masłem 50 g
Serek wiejski z jogurtem 80 g Rzodkiewka, szczypiorek 60 g Kakao 200 g |
Zupa pomidorowa z makaronem 300 g
Placki ziemniaczane 220 g Gulasz po węgiersku 140 g Herbata owocowa 200 g |
Budyń czekoladowy z orzechami laskowymi 200 g | 1
2 3 6 5 9 |
Czwartek | Bułka z masłem 50 g
Polędwica drobiowa 40 g Sałata 20 g Kawa zbożowa 200 g |
Zupa ziemniaczana 300 g
Kurczak w sosie curry 130 g Ryż paraboliczny z warzywami 170 g Herbata z cytryną 200 g |
Banan 120 g
Wafle ryżowe 50 g |
1 2 3 5 |
Piątek | Płatki owsiane z bakaliami 250g
Chleb razowy z masłem 50 g Ser żółty 30 g Ogórek, sałata 40 g Herbata z cytryną 200 g |
Zupa jarzynowa 300 g
Jajko w sosie 168 g Ziemniaki, fasolka szparagowa, marchewka mini w prażonym sezamie 190 g Kompot malinowy 200 g |
Bułka maślana z serem 80 g
Kompot 200 g |
1 23 5 9 10 7 |
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny:
1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.