JADŁOSPIS 15 – 19 PAŹDZIERNIKA 2018

  Śniadanie Obiad Podwieczorek A
Poniedziałek Zupa mleczna z płatkami kukrydzianymi 250 g

Pieczywo z masłem 50 g

Ser żółty 30 g

Ogórek, sałata 40 g

Herbata z cytryną 200 g

Żurek z kiełbasą300 g

Gulasz z indyka 150 g

Kasza gryczana 150 g

Sałatka z kiszonych ogórków 100 g

Herbata owocowa 200 g

Ciastka zbożowe 50 g

Sok 200 g

1

2

3

5

Wtorek Pieczywo z masłem 50 g

Szynka wieprzowa 40 g

Sałata,  papryka 40 g

Kawa zbożowa 200 g

Kasza jaglana na rosole 300 g

Łazanki z mięsem i kapustą260 g

Kompot 200 g

Kiwi  1 szt.

Pieczywo z masłem 50 g

Miód 20 g

Kompot truskawkowy 200 g

1

2

3

5

Środa Pieczywo z masłem 50 g

Parówki cielęce 60 g

Pomidor  60 g

Herbata  200 g

Zupa pomidorowa z ryżem 300 g

Ryba z pieca  168 g

Ziemniaki 190 g

Surówka z kiszonej kapusty 80 g

Herbata owocowa 200 g

Jogurt truskawkowy 200 g

Jabłko 1 szt.

1

2

3

5

Czwartek Bułka z masłem 50 g

Serek kremowy 60 g

Papryka ,szczypiorek 60 g

Kakao 200 g

Zupa krem z zielonego groszku   300 g

Sztuka mięsa 110 g

Ziemniaki puree 190 g

Sałata w sosie winegret 110 g

Herbata owocowa 200 g

 Banan 1 szt.

Sok 200 g

1

23

5

Piątek Pieczywo  z masłem 50 g,

Pasta jajeczna   60 g

Ogórek 50 g

Kawa zbożowa z mlekiem 200 g

Zupa grochowa 300 g

Naleśniki  z serem 240 g

Polewa jagodowo jogurtowa

Woda mineralna 500 g

Bułka drożdżowa 80 g

Herbata 200 g

123

5

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny:

1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.