JADŁOSPIS 26 – 30 LISTOPADA 2018

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek Płatki kukurydziane na mleku
Pieczywo z masłem
Szynka
Ogórek, sałata
Herbata z cytryną
A 1, 2
Zupa ze słodkiej kapusty
Schab w sosie własnym
Kasza gryczana
Sałatka szwedzka
Kompot
Ciastko zbożowe
A 1, 2, 5
Bułka drożdżowa z serem
Sok
 
A 1, 2,3
Wtorek Pieczywo z masłem
Ser gouda
Papryka ,pomidory
Kakao
A 1, 2
Zupa szczawiowa z jajkiem
Pierogi ruskie z cebulką
Maślanka
sok
Pomarańcza
A 1, 2, 5,3
Budyń czekoladowy –wyrób własny
jabłko
A, 2,
Środa Pieczywo
Pasta łososiowa –wyrób własny
Ogórek
Herbata owocowa
A 1, 2, 4
Zupa krupnik
Kotlety mielone
Ziemniaki z koperkiem
Sałatka z buraczków
Herbata owocowa
A 1, 2, 3, 5
Ciastka zbożowe
gruszki
 
A 1, 2, 3,
Czwartek Pieczywo  z serkiem
mascarpone
Mix warzyw
Kawa zbożowa
A 1, 2,
Zupa brokułowa
Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym
sok
Banany
 
A 1, 2, 3, 5
Truskawki z jogurtem
Wafle ryżowe
A 1, 2, 3,
Piątek Płatki owsiane z bakaliami na mleku
Pieczywo
Pasta jajeczna z warzywami
Herbata z dzikiej róży
A 1, 2, 3,
Zupa jarzynowa
Makaron trzy kolory
z serem
jagody z jogurtem greckim
Herbata owocowa
A 1, 2, 3, 5
Chałka z masłem
Herbata z cytryną
A 1, 2, 3,

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-150g

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.