Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek | Pieczywo z masłem Szynka wieprzowa Mix warzyw Kawa zbożowa z mlekiem A 1, 2,3 | Zupa z zielonego groszku Filet z indyka Kasza gryczana Sałatka szwedzka Kompot A 1, 2, 5 | Bułka drożdżowa z serem Mus owocowy A 1, 2,3 |
Wtorek | Pieczywo z masłem Twarożek z jogurtem Rzodkiewka, szczypiorek Kakao na mleku A 1,2,3, | Zupa minestrone Łazanki z kapustą i mięsem Kompot wiśniowy Ciastka kokosowe A 1, 2, 3, 5, | Chałka z masłem Kompot wieloowocowy A,1, 2, 3 |
Środa | Pieczywo z masłem Ser gouda Papryka, sałata Herbata malinowa A 1, 2,3 | Zupa ryżowa na rosole Miruna z pieca Ziemniaki z koperkiem Warzywa po grecku Herbata z róży A 1, 2, 5,4 | Naleśniki z serem Herbata owocowa A 1, 2, 3, 5 |
Czwartek | Pieczywo z masłem Pasta łososiowa Ogórek Kawa zbożowa z mlekiem A 1, 2,4 | Zupa pomidorowa z makaronem Cielęcina w białym sosie Ziemniaki z koperkiem Surówka z czerwonej kapusty Herbata malinowa A 1, 2, 3, 5 | Kisiel truskawkowy z owocami wyrób własny Chrupki kukurydziane A 1, 2, 3, 9 |
Piątek | Płatki kukurydziane z bakaliami na mleku Owoce A 1, 2, , 9 | Zupa fasolowa Pierogi z truskawkami Polewa jogurtowo – waniliowa Herbata z cytryną A 1, 2, 3, 5 | Ciastka zbożowe Sok A 1, 2, 3, 9 |
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne.3. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.