Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek | Pieczywo z masłem Twarożek z jogurtem Mix warzyw Kakao na mleku A 1, 2 | Zupa brokułowa Potrawka z indyka Kasza bulgur Ogórek kiszony Herbata owocowa A 1, 2, 5 | Bułka drożdżowa z jabłkami Mus owocowy A 1, 2, |
Wtorek | Pieczywo z masłem Parówki z szynki Sałata, papryka Kawa zbożowa A 1, 2 | Krupnik Jajko w sosie Ziemniaki z koperkiem Fasolka szparagowa Herbata z owoców leśnych A 1, 2, 5 | Kisiel owocowy Chrupki kukurydziane A, 2, |
Środa | Pieczywo z masłem Ser gouda Mix warzyw Herbata cytryną A 1, 2, | Zupa minestrone Kotlet mielony Ziemniaki z koperkiem Sałatka z buraczków Kompot wieloowocowy A 1, 2, 3, 5 | Chałka z powidłami sok A 1, 2, 3, |
Czwartek | Pieczywo z masłem Kiełbasa krakowska sucha Sałata, papryka Herbata owocowa A 1, 2, | Zupa z czerwonej soczewicy Sztuka mięsa Kluski śląskie Sałatka pekińska Kisiel truskawkowy – wyrób własny A 1, 2, 3, 5 | Jogurt grecki z owocami Ciastko zbożowe A 1, 2, 3, |
Piątek | Pieczywo z masłem Serek wiejski Pomidor, szczypior Kakao A 1, 2, 3, | Zupa kalafiorowa Miruna z pieca Ziemniaki z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Herbata z cytryną A 1, 2, 3, 4 | Wafle ryżowe Owoce A 1,2,3 |
Sobota | Płatki owsiane na mleku owoce A 1, 2, | Zupa jarzynowa Makaron Jagody z jogurtem greckim Herbata A 1, 2, 3, 5 | Ciastka maślane Sok pomarańczowy A 1, 2, |
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne.3. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.