JADŁOSPIS 22 – 26.06.2020.

  ALERGENY
22.06.ZUPA KALAFIOROWA2,5
KASZA BULGUR Z WARZYWAMI  Z SOSEM POMIDOROWYM1,2
HERBATA Z DZIKIEJ RÓZY 
  
23.06.ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ2,5
KOTLET Z KURCZAKA1,2,3
MŁODE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM2
 MIZERIA2
HERBATA Z CYTRYNĄ 
  
24.06.ZUPA JARZYNOWA2,5
MAKARON Z POLEWĄ Z JAGÓD I JOGURTEM1,2,3
SOK JABŁKOWY 
  
25.06.ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM BRĄZOWYM1,2,5
BITKA WIEPRZOWA2
MŁODE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM2
SAŁATKA WIOSENNA2
HERBATA Z CYTRYNĄ 
  
26.06.ZUPA BROKUŁOWA2,5
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI1,2,3
JOGURT GRECKI Z WANILIĄ2
HERBATA WIELOOWOCOWA 

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania:  Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml,  Mięso, ryby i surówki 100-150g,  Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne  .7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, Orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.  

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych