Jadłospis 24-18 listopada

poniedziałek, 24 listopad 2025

obiad / I danie

  • Zupa kalafiorowa z natką pietruszki.
    Alergeny: Mleko, Seler
  • Chleb słonecznikowy.
    Alergeny: Gluten z pszenicy,Gluten z żyta.

obiad / II danie

  • Makaron spagetti.
    Alergeny: Gluten z pszenicy,jaja.
  • Sos Meksykański (fasola,kukurydza,groszek,pomidory)
    Alergeny: Gluten z pszenicy,mleko
  • Kompot z truskawek.

obiad / deser

  • Mandarynki

wtorek, 25 listopad 2025

obiad / I danie

  • Zupa warzywna zabielana.
    Alergeny: Mleko, Seler

obiad / II danie

  • Pierogi ze szpinakiem.
    Alergeny: Gluten z pszenicy,jaja.mleko.
  • Sok 100 % multiwitamina.

obiad / deser

  • Banan

środa, 26 listopad 2025

obiad / I danie

  • Zupa z soczewicy z ziemniakami.
    Alergeny: Seler
  • Chleb graham.
    Alergeny: Gluten z pszenicy i gluten z żyta.

obiad / II danie

  • Ryż na sypko.
    Alergeny: Mleko
  • Nuggetsy z kurczaka.
    Alergeny: Mleko, Jaja, Gluten z jęczmienia.
  • Sałata zielona z jogurtem i szczypiorkiem.
    Alergeny: Mleko
  • Woda źródlana niegazowana.

obiad / deser

czwartek, 27 listopad 2025

obiad / I danie

  • Krupnik z kaszy jęczmiennej.
    Alergeny: Gluten z jęczmienia, Seler.

obiad / II danie

  • Ziemniaki puree
    Alergeny: Mleko
  • Paluszki rybne 100%.
    Alergeny: Gluten z pszenicy,jaja. Ryby dorsz, morszczuk,mintaj.
  • Surówka z kiszonych ogórków, czerwonej papryki, natka pietruszki na oleju.
  • Herbata malinowa.

obiad / deser

piątek, 28 listopad 2025

obiad / I danie

  • Barszcz biały z jajkiem ,ziemniakami, zabielany.
    Alergeny: Mleko, Seler, jaja.
  • Chleb wieloziarnisty.
    Alergeny: Gluten z pszenicy, gluten z żyta.

obiad / II danie

  • Kluski na parze „pampuchy”
    Alergeny: Gluten z pszenicy,jaja, mleko.
  • Mus truskawkowy z miodem.
  • Herbata z cytryną

obiad / deser

  • Pomarańcza