Jadłospis 30.01 – 03.02.2017r

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY
30.01. ZUPA  ZIEMNIACZANA, CHLEB 300 115 SELER,GLUTEN,
  KLUSKI ŚLĄSKIE NADZIEWANE MIĘSEM 227         530 GLUTEN,JAJA
  SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 122 86
  BANAN 140 133
  KOMPOT 200 78
 
 
31.01. ZUPA  JARZYNOWA, CHLEB 300 115 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE
  GULASZ WIEPRZOWY 140 264 GLUTEN,
   KASZA GRYCZANA 150 168
  SAŁATA LODOWA Z SOSEM WINEGRET  36  74
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 200 66
 
01.02. KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY, CHLEB 300 126 SELER, GLUTEN,
  JAJKO GOTOWANE 60 83 JAJA
  ZIEMNIAKI 190 150
  FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM 93 79 PROD.MLECZNE
  CIASTKA ZBOŻOWE BELVITA 50 220 GLUTEN
  KISIEL TRUSKAWKOWY –WYRÓB WŁASNY 200 66
 
02.02. ROSÓŁ Z MAKARONEM,CHLEB 300 126 SELER,GLUTEN
  SCHAB W SOSIE WŁASNYM 100 155
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE,
  MARCHEW GOTOWANA 100 41
  KOMPOT 200 78
 
03.03. BARSZCZ CZERWONY,CHLEB 300 100 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE
  PIEROGI RUSKIE 224 403 GLUTEN JAJA,PROD.MLECZNY
  MAŚLANKA       120 41 PROD.MLECZNY
  SOCZEK OWOCOWY       200 70
 
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

JADŁOSPIS 30.01.- 03.02.2016