Jadłospis 10 – 14 listopada

poniedziałek, 10 listopada 2025

obiad / I danie

  • Zupa ziemniaczana z miesęm.
    Alergeny: Seler

obiad / II danie

  • Ryż na mleku.
    Alergeny: mleko.
  • Polewa jogurtowaz jagodami leśnymi.
    Alergeny: mleko.
  • Herbata z dzikiej róży.

obiad / deser

  • Gruszka.

obiad / I danie

  • Zupa z zielonego groszku z ziemniakami.
    Alergeny: Seler
  • Chleb żytni pełnoziarnisty
    Alergeny: Gluten z pszenicy gluten z żyta

obiad / II danie

  • Kasza jęczmienna.
    Alergeny: Mleko
  • Gulasz z piersi kurczaka z (ogórki kiszone,marchewka ,papryka czerwona,pieczarki,cebula.)
    Alergeny: Mleko,gluten z pszenicy
  • Sok 100 % owocowy.

obiad / deser

  • Banan

czwartek, 13 listopada 2025

obiad / I danie

  • Kapusniak z kiszonej kapusty.
    Alergeny: gluten z pszenicy . Jaja, Seler

obiad / II danie

  • Ziemniaki z koperkiem.
    Alergeny: Mleko
  • Miruna filet panierowany z pieca.
    Alergeny: Gluten z pszenicy, Mleko, Jaja, Ryba miruna.
  • Surówka z selera ,marchewki,pora,na jogurcie.
    Alergeny: Mleko
  • Herbata malinowa

obiad / deser

piątek, 14 listopada 2025

obiad / I danie

  • Rosół drobiowy z z makaronem.
    Alergeny: Mleko, Seler
  • Chleb orkiszowy
    Alergeny: Gluten z pszenicy gluten z żyta

obiad / II danie

  • Pyzy z mięsem.
    Alergeny: Gluten z pszenicy, Soja, Mleko, Seler.
  • Surówka z czerwonej kapusty czosnku,natki pietruszki.
    Alergeny: Mleko, Jaja
  • Kompot z truskawek

obiad / deser