Jadłospis 29.05-02.06.2017r

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY  
29.05. ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE  
  KLUSKI ŚLĄSKIE NADZIEWANE MIĘSEM 230         530 GLUTEN  
  SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 130 69    
  HERBATA OWOCOWA 200 78    
           
           
           
30.05. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM CHLEB 300 94 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  KOTLET Z KURCZKA SAUTE W SOSIE 110 316 GLUTEN ,JAJA  
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE  
  SAŁATA LODOWA Z SOSEM WINEGRET  36  74    
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 78    
           
31.05. ROSOLNIK Z KASZĄ MANNĄ, CHLEB 300 85 SELER, GLUTEN  
  FASOLKA PO BRETOŃSKU 297 568    
  BUŁKA RAZOWA 50 75 GLUTEN  
  CIASTECZKA OWSIANE 50 56    
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY 200 78    
           
           
01.06.  ZUPA  KOPERKOWA   , CHLEB 300 107 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY  
  GULASZ  WIEPRZOWY 140 264 GLUTEN  
  ZIEMNIAKI 190 150    
  SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 110 45    
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY       200 68    
           
           
02.06. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 120 SELER,GLUTEN.PROD.MLECZNE  
  NALEŚNIKI Z SEREM       237 442 JAJA,GLUTEN,  PROD.MLECZNE  
  POLEWA MALINY,JOGURT GRECKI       130 133 PROD.MLECZNE  
  KOMPOT 200            80    
           
           
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

 

JADŁOSPIS 29.05.- 02.06. 2017.