JADŁOSPIS 12 – 16.03.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
12.03. ZUPA ZIEMNIACZANA, CHLEB ORKISZOWY 300 125 SELER, GLUTEN
  MAKARON SPAGETTI 150 167 GLUTEN
  SOS MIĘSNO -WARZYWNY 135 248
  SOK 100 % 200 94
  KIWI      100 56
 
13 .03. ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 105 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  FILET Z INDYKA W SOSIE WŁASNYM 295 325
  KASZA GRYCZANA 130 60
  SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI Z MARCHEWKĄ  132  46
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 68
 
14.03. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB  RAZOWY 300 92 SELER, GLUTEN,PRO.MLECZNY
  NALEŚNIKI  Z SEREM 139 250 GLUTEN,PROD.MLECZNY,JAJA
  POLEWA JOGURTOWO -MALINOWA 190 150 PROD.MLECZNE
  HERBATA OWOCOWA 200           63
 
15.03. ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM, CHLEB  ORKISZOWY 300 105 SELER,GLUTEN,PROD MLECZNY
  KOTLET MIELONY 130 268 GLUTEN
  ZIEMNIAKI PUREE 150 190 PROD.MLECZNY
  MARCHEW Z GROSZKIEM 60 34
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY       200 68
 
16.03. ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM,

CHLEB ZE SŁONECZNIKIEM

300 120 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  MIRUNA  –  FILET  PANIEROWANY       224 400 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNY,RYBA
  ZIEMNIAKI PUREE       190 150 PROD.MLECZNY
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 100        71
  HERBATA OWOCOWA 200 63
 

 

 

.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011