JADŁOSPIS 19.03. – 23.03. 2018 r.

 

MENU

WAGA g KALORIE

ALERGENY

19.03. KAPUŚNIAK  Z KISZONEJ KAPUSTY, CHLEB RAZOWY 300 126 SELER, GLUTEN
  GULASZ WIEPRZOWY 140         264  
  KOPYTKA 157 276 GLUTEN
  SAŁATA Z SOSEM WINEGRET 40 71  
  HERBATA OWOCOWA       200 63  
         
 20.03. ROSÓŁ Z MAKARONEM, CHLEB  ORKISZOWY 300 165 SELER,GLUTEN
  FILET Z   KURCZAKA W SOSIE WŁASNYM 110 316 GLUTEN
  BUKIET WARZYW-BROKUŁY, MARCHEW, KALAFIOR 100 50  
  ZIEMNIAKI PURRE 190 150 PROD.MLECZNY
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 68  
         
21.03. ZUPA  POROWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 105 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNE
  RYŻ 150 220  
  SOS WARZYWNO – MIĘSNY 144 237  
  SURÓWKA – RZODKIEW,PAPRYKA, KUKURYDZA 120 36  
  SOK WIELOOWOCOWY 200 94  
  BANAN 140 133  
         
22.03. KRUPNIK, CHLEB  SŁONECZNIKOWY 300 112 SELER, GLUTEN
  PULPET W SOSIE  KOPERKOWYM       130 387 JAJA GLUTEN,PROD.MLECZNE
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNY
  FASOLKA SZPARAGOWA Z  MASŁEM 100 79 PROD.MLECZNY
  KOMPOT WIELOOWOCOWY      200 68  
         
23.03. ZUPA GROCHOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 159 SELER, GLUTEN
  NALEŚNIKI Z JABŁKAMI       250 350 GLUTEN, JAJA
  POLEWA  TRUSKAWKOWO – JOGURTOWA       120 78 PROD. MLECZNY
  HERBATA OWOCOWA 200         60  
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011