Dzień | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
Czwartek |
bułka 50 g żółty ser 40g warzywa 60g dżem herbata 200 g |
zupa koperkowa 300 g gulasz wieprzowy 140 g kasza gryczana 150 g ogórek kiszony 70 g herbata owocowa 200 g
|
ciastka zbożowe 50 g owoce 120 g
|
1,2,3 |
Piątek |
chleb razowy 50 g, pasta jajeczna 60 g warzywa 70 g kawa zbożowa z mlekiem 200 g
|
barszcz czerwony 300 g pierogi ruskie 230 g maślanka 200 g woda mineralna 500 g |
owoce 120 g bułka maślana 80g |
1,2,3 |
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Alergeny:
1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.