|
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
A |
Poniedziałek | Pieczywo z masłem 50 g Ser żółty 20g Rzodkiewki, sałata 40 g Kakao 200 g |
Zupa kalafiorowa 300 g Risotto z warzywami i mięsem 240 g Sos pomidorowy 58 g Herbata owocowa 200 g |
Bułka drożdżowa 60 g
Sok 200g |
1, 2, 5, 3, 9 |
Wtorek | Płatki owsiane na mleku z suszonymi morelami 250 g Bułka z masłem 50 g Dżem 20 g Herbata 200 g |
Zupa z zielonego groszku 300 g Gulasz wieprzowy 140 g Kopytka 157 g Surówka z białej kapusty 110 g Kompot 200 g |
Śliwki 70 g Ciastka zbożowe 50 g |
1, 2, 5, 3 |
Środa | Pieczywo z masłem 50 g Kiełbasa krakowska sucha 40 g Pomidory ze szczypiorkiem 40 g Kawa zbożowa 200g |
Zupa porowa 300 g Polędwiczki wieprzowe w sosie 184 g Ziemniaki 190 g Sałatka wiosenna 80 g Herbata owocowa 200 g |
Chałka z serkiem 50 g Woda mineralna 500 ml |
1, 2, 5, 3 |
Czwartek | Pieczywo z masłem 50 g twarożek z jogurtem i warzywami 60g Herbata 200 g |
Zupa jarzynowa 300 g Pierogi z jagodami 224 g Polewa jogurtowa 80 g Woda mineralna 500 g |
Jogurt owocowy 200 g | 1, 5 , 2 , 3 |
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny:
1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.