JADŁOSPIS 17 – 20 WRZEŚNIA 2018

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek

A

Poniedziałek Pieczywo z masłem 50 g
Ser żółty 20g
Rzodkiewki, sałata 40 g
Kakao 200 g
Zupa kalafiorowa 300 g
Risotto z warzywami i mięsem 240 g
Sos pomidorowy 58 g
Herbata owocowa 200 g
 
Bułka drożdżowa 60 g

Sok 200g

1, 2, 5, 3, 9
Wtorek Płatki owsiane na mleku z suszonymi morelami 250 g
Bułka z masłem  50 g
Dżem 20 g
Herbata 200 g
Zupa z zielonego groszku 300 g
Gulasz wieprzowy 140 g
Kopytka 157 g
Surówka z białej kapusty 110 g
Kompot 200 g
Śliwki 70 g
Ciastka zbożowe 50 g
1, 2, 5, 3
Środa Pieczywo z masłem 50 g
Kiełbasa krakowska sucha 40 g
Pomidory ze szczypiorkiem 40 g
Kawa zbożowa 200g
Zupa porowa 300 g
Polędwiczki wieprzowe w sosie 184 g
Ziemniaki   190 g
Sałatka wiosenna 80 g
Herbata owocowa 200 g
Chałka z serkiem 50 g
Woda mineralna 500 ml
1, 2, 5, 3
Czwartek Pieczywo z masłem 50 g
twarożek z jogurtem i
warzywami 60g
Herbata 200 g
Zupa jarzynowa 300 g
Pierogi z jagodami 224 g
Polewa jogurtowa 80 g
Woda mineralna 500 g
Jogurt owocowy 200 g  
1, 5 , 2 , 3

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny:

1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.