JADŁOSPIS 24 – 28 WRZEŚNIA 2018 r

  Śniadanie Obiad Podwieczorek A
Poniedziałek
  • Zupa mleczna z płatkami kukrydzianymi 250 g
  • Pieczywo z masłem 50 g
  • Ser żółty 30 g
  • Ogórek, sałata 40 g
  • Herbata z cytryną 200 g
  •  Barszcz biały 300 g
  • Gulasz z indyka 150 g
  • Kasza gryczana 150 g
  • Sałatka z kiszonych ogórków 100 g
  • Herbata owocowa 200 g
  • Bułka grahamka 50 g
  • Serek „ fromage’’
  • Herbata z cytryną 200 g
  • Gruszka 80 g
1, 2, 3, 5
Wtorek
  • Pieczywo z masłem 50 g
  • Szynka wieprzowa 40 g
  • Sałata,  papryka 40 g
  • Kawa zbożowa 200 g
  • Kasza manna na rosole 300 g
  • Fasolka po bretońsku 260 g
  • Bułka kajzerka  50 g
  • Kompot 200 g
  • jabłko 120 g
  • Pieczywo z masłem 50 g
  • Miód 20 g
  • Kompot truskawkowy 200 g
1, 2, 3, 5
Środa
  • Pieczywo z masłem 50 g
  • Serek wiejski z warzywami
  • Rzodkiewka szczypiorek 60 g
  • Kakao  200 g
  • Zupa jarzynowa 300 g
  • Pierogi z truskawkami 220 g
  • Polewa jogurtowo owocowa 80 g
  • Woda mineralna 500 g
  • Rogal maślany 80 g
  • Masło 20 g
  • Sok 200 g
  • Jabłko 120 g
1, 2, 3 ,5
Czwartek
  • Bułka z masłem 50 g
  • Parówki cielęce 60 g
  • Sałatka z pomidorów 60 g
  • Herbata owocowa 200 g
  • Zupa brokułowa 300 g
  • Kotlet mielony 130 g
  • Ziemniaki puree 190 g
  • Sałatka z buraczków 110 g
  • Herbata owocowa 200 g
  • Grahamka z masłem 50 g
  • Powidła śliwkowe 30 g
  • Herbata z cytryną 250 g
1, 2, 3, 5
Piątek
  • Chleb razowy z masłem 50 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką 60 g
  • Dżem 20 g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 200 g
  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 g
  • Ryba miruna panierowana 168 g
  • Ziemniaki 190 g
  • Surówka z kiszonej kapusty 100 g
  • Herbata owocowa 200 g
  • Drożdżówka z serem 80 g
  • Banan 120 g
  • Herbata 200 g
1, 2, 3, 5

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny:

1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.