Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | A | |
Poniedziałek | Zupa mleczna z płatkami kukrydzianymi 250 g
Pieczywo z masłem 50 g Ser żółty 30 g Ogórek, sałata 40 g Herbata z cytryną 200 g |
Żurek z kiełbasą300 g
Gulasz z indyka 150 g Kasza gryczana 150 g Sałatka z kiszonych ogórków 100 g Herbata owocowa 200 g |
Ciastka zbożowe 50 g
Sok 200 g |
1
2 3 5 |
Wtorek | Pieczywo z masłem 50 g
Szynka wieprzowa 40 g Sałata, papryka 40 g Kawa zbożowa 200 g |
Kasza jaglana na rosole 300 g
Łazanki z mięsem i kapustą260 g Kompot 200 g Kiwi 1 szt. |
Pieczywo z masłem 50 g
Miód 20 g Kompot truskawkowy 200 g |
1
2 3 5 |
Środa | Pieczywo z masłem 50 g
Parówki cielęce 60 g Pomidor 60 g Herbata 200 g |
Zupa pomidorowa z ryżem 300 g
Ryba z pieca 168 g Ziemniaki 190 g Surówka z kiszonej kapusty 80 g Herbata owocowa 200 g |
Jogurt truskawkowy 200 g
Jabłko 1 szt. |
1
2 3 5 |
Czwartek | Bułka z masłem 50 g
Serek kremowy 60 g Papryka ,szczypiorek 60 g Kakao 200 g |
Zupa krem z zielonego groszku 300 g
Sztuka mięsa 110 g Ziemniaki puree 190 g Sałata w sosie winegret 110 g Herbata owocowa 200 g |
Banan 1 szt.
Sok 200 g |
1
23 5 |
Piątek | Pieczywo z masłem 50 g,
Pasta jajeczna 60 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa z mlekiem 200 g |
Zupa grochowa 300 g
Naleśniki z serem 240 g Polewa jagodowo jogurtowa Woda mineralna 500 g |
Bułka drożdżowa 80 g
Herbata 200 g |
123
5 |
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny:
1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.