Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek | Pieczywo z masłem
Ser żółty Ogórek, sałata Herbata z cytryną A 1, 2 |
Kapuśniak
Wieprzowina po meksykańsku z warzywami i kuskus Herbata z cytryną Mandarynki A 1, 2, 3, 5 |
Wafle ryżowe
sok A 1, 2, 3 |
Wtorek | Pieczywo z masłem
Szynka wieprzowa Sałata, papryka Kawa zbożowa A 1, 2, |
Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlety mielone Ziemniaki z koperkiem Marchewka z groszkiem Herbata owocowa A 1, 2, 3, 5 |
Ciastka zbożowe
jabłko A 1, 2, 3, |
Środa | Pieczywo z masłem
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem kakao A 1, 2, |
Barszcz czerwony
Pierogi ruskie z cebulką Kompot malinowy A 1, 2, 3, 5 |
Naleśniki z serem
z polewą czekoladową kompot A 1, 2, 3, |
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 150-280g
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.