JADŁOSPIS 29 – 31 PAŹDZIERNIKA 2018

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek  Pieczywo z masłem

Ser żółty

Ogórek, sałata

Herbata z cytryną

A 1, 2

Kapuśniak

Wieprzowina po meksykańsku z warzywami i kuskus

Herbata z cytryną

Mandarynki

A 1, 2, 3, 5

Wafle ryżowe

sok

A 1, 2, 3

Wtorek Pieczywo z masłem

Szynka wieprzowa

Sałata,  papryka

Kawa zbożowa

A 1, 2, 

Zupa pomidorowa z makaronem

Kotlety mielone

Ziemniaki z koperkiem

Marchewka z groszkiem

Herbata owocowa

A 1, 2, 3, 5

Ciastka zbożowe

jabłko

A 1, 2, 3,

Środa Pieczywo z masłem

Twarożek z rzodkiewką

i szczypiorkiem

kakao

A 1, 2, 

Barszcz czerwony

Pierogi ruskie z cebulką

Kompot malinowy

A 1, 2, 3, 5

Naleśniki z serem

z polewą czekoladową

kompot

A 1, 2, 3,

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 150-280g

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.