Jadłospis 10-14.10.2016r.

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY
10.10. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE
  RISOTTO Z WARZYWAMI I MIĘSEM 244         390
  SOS POMIDOROWY 58 30
  KOMPOT 200 78
  JABŁKO 135 62
 
 
 11.10. ZUPA  KRUPNIK,   CHLEB 300 85 SELER
  GULASZ  DROBIOWY 128 146  GLUTEN
   KLUSKI ŚLĄSKIE 162 247 GLUTEN, JAJA
  SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY  129  69
  KISIEL –WYRÓB WŁASNY 200  66
 
12.10 ZUPA KALAFIOROWA , CHLEB 300 107 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE
  MIRUNA –FILET PANIEROWANY 158 282 GLUTEN,JAJA,RYBA
  ZIEMNIAKI 190 150 PROD.MLECZNY
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 96 71
  HERBATA OWOCOWA 200 72
 
 
13.10. ZUPA KOPERKOWA,CHLEB 300 107 SELER,PROD.MLECZNE
  PULPET W SOSIE PIECZARKOWYM 126 385 JAJA ,GLUTEN
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE,
  SAŁATA ZSOSEM WINEGRET 36 74
  SOK 100% 200 78
 
14.10. ZUPA FASOLOWA,CHLEB 300 85 SELER, GLUTEN
  PIEROGI  LENIWE Z MASŁEM 295 83 GLUTEN JAJA,PROD.MLECZNY
  MARCHEWKA Z JABŁKIEM       135 58
  WODA MINERALNA       500 0
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

JADŁOSPIS 10- 14.10. 2016