Jadłospis 17-21.10.2016r

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY
17.10. ZUPA  POMIDOROWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE
  GULASZ WIEPRZOWY 140         264 GLUTEN
  KASZA JĘCZMIENNA 145 164
  SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH 103 46
  JABŁKO 135 62
  KOMPOT 200 78
 
 18.10. ZUPA  PIECZARKOWA,   CHLEB 300 85 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE
  KOTLET DROBIOWY 128 146  GLUTEN,JAJA
   ZIEMNIAKI 190 150
  SURÓWKA  WIELOWARZYWNA  140  91
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 200  66
 
19.10 ZUPA OGÓRKOWA, CHLEB 300 107 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE
  MIRUNA –FILET PANIEROWANY 158 282 GLUTEN,JAJA,RYBA
  ZIEMNIAKI 190 150
  SURÓWKA  Z BIAŁEJ RZODKWI 150 71
  KISIEL  – WYRÓB WŁASNY 200 72
 
20.10. ROSÓŁ Z MAKARONEM,CHLEB 300 107 SELER,GLUTEN
  KOTLET MIELONY 126 365 JAJA ,GLUTEN
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE,
  SAŁATKA Z BURACZKÓW 130 100
  KOMPOT 200 78
 
21.10. BARSZCZ CZERWONY,CHLEB 300 85 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE
  PIEROGI  RUSKIE 224 403 GLUTEN JAJA,PROD.MLECZNY
  MAŚLANKA       120 41 PROD.MLECZNY
  WODA MINERALNA       500 0
 
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

JADŁOSPIS 17- 21.10. 2016