Jadłospis 16-20.01.2017r.

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY  
16.01. ZUPA  OGÓRKOWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE  
  GULASZ WIEPRZOWY 140         264 GLUTEN  
  RYŻ NA SYPKO 152 220    
  SAŁATA Z SOSEM WINEGRET 36 74    
  CIASTKO ZBOŻOWE BELVITA 50 220 GLUTEN  
  HERBATA  Z DZIKIEJ RÓŻY 200 70    
           
 17.01. ZUPA  KALAFIOROWA,   CHLEB 300 85 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  FASOLKA PO BRETOŃSKU, BUŁKA 300 568  GLUTEN,  
   KISIEL TRUSKAWKOWY –WYRÓB WŁASNY 200 66    
  MANDARYNKA 110 46    
           
18.01. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 107 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY  
  PIEROGI Z JAGODAMI 227 530 GLUTEN,JAJA  
  POLEWA JOGURTOWO -OWOCOWA 130 69 PROD.MLECZNY  
  HERBATA OWOCOWA 200 70    
           
19.01. ZUPA POMIDOROWA ZMAKARONEM,CHLEB 300 126 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY  
  KOTLET MIELONY 127 365 GLUTEN,JAJA  
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE,  
  SAŁATKA Z BURACZKÓW 130 106    
  KOMPOT 200 78    
           
20.01. ZUPA  GROCHOWA,CHLEB 300 130 SELER, GLUTEN,  
  PIEROGI LENIWE 237 442 GLUTEN JAJA,PROD.MLECZNY  
  MARCHEWKA Z JABŁKIEM       130 60    
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY       200           70    
           
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

 

JADŁOSPIS 16 – 20.01. 2017