Jadłospis 15-19.05.2017r

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY  
15.05. ZUPA  BROKUŁOWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE  
   RISOTTO Z WARZYWAMI I MIĘSEM 244         390    
  SOS POMIDOROWY 60 30 GLUTEN.PROD.MLECZNE  
  HERBATA OWOCOWA 200 60    
           
           
           
 16.05. KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY,   CHLEB 300 94 SELER,GLUTEN  
  KOTLET Z PIERSI KURCZAKA 119 221 GLUTEN ,JAJA  
   ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE  
  MIZERIA ZE SWIEŻYCH OGÓRKÓW Z JOGURTEM  110  45 PROD.MLECZNY  
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 78    
           
17.05. ZUPA GROCHOWA, CHLEB 300 70 SELER, GLUTEN  
  JAJKO GOTOWANE W SOSIE KOPERKOWYM 140 479 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNY  
  ZIEMNIAKI PUREE 190 176 PROD.MLECZNE  
  FASOLKA SZPARAGOWA 90 72    
  KISIEL TRUSKAWKOWY –WYRÓB WŁASNY 200 62    
           
           
18.05. ROSÓŁ Z MAKARONEM,CHLEB 300 107 SELER,GLUTEN  
  KOTLET MIELONY      127 365 JAJA.GLUTEN  
  ZIEMNIAKI 190 150    
  MARCHEWKA GOTOWANA 100 41    
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY       200 68    
           
           
19.05. ZBARSZCZ CZERWONY,CHLEB 300 100 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  PIEROGI RUSKIE       224 400 JAJA,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  MAŚLANKA       120 41 PROD.MLECZNE  
  SOK 100% 200           94    
           
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

 

JADŁOSPIS 15- 19.05. 2017