| MENU | WAGA g | KALORIE | ALERGENY | ||
| 22.05. | ZUPA POROWA, CHLEB | 300 | 115 | SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE | |
| GULASZ WIEPRZOWY | 140 | 264 | |||
| KASZA GRYCZANA | 150 | 215 | |||
| SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH Z MARCHEWKĄ | 100 | 46 | |||
| HERBATA OWOCOWA – DZIKA RÓŻA | 140 | 133 | |||
| 23.05. | ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, CHLEB | 300 | 94 | SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE | |
| MIRUNA PANIEROWANA | 119 | 221 | GLUTEN ,JAJA | ||
| ZIEMNIAKI PUREE | 190 | 150 | PROD.MLECZNE | ||
| SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY | 100 | 70 | |||
| KOMPOT WIELOOWOCOWY | 200 | 78 | |||
| 24.0. | BARSZCZ BIAŁY , CHLEB | 300 | 70 | SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE | |
| PIEROGI LENIWE | 295 | 417 | GLUTEN,JAJA, PRO.MLECZNE | ||
| MARCHEWKA Z JABŁKIEM | 130 | 60 | |||
| KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY | 200 | 72 | |||
| 25.04. | ZUPA JARZYNOWA,CHLEB | 300 | 107 | SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY | |
| BITKA WIEPRZOWA | 90 | 187 | GLUTEN | ||
| ZIEMNIAKI | 190 | 150 | |||
| SAŁATKA WIOSENNA Z JOGURTEM GRECKIM | 80 | 43 | PROD.MLECZNE | ||
| HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY | 200 | 68 | |||
| 26.04. | ZUPA OGÓRKOWA,CHLEB | 300 | 100 | SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE | |
| PLACKI ZIEMNACZANE | 242 | 479 | JAJA,GLUTEN | ||
| POLEWA SEROWA | 100 | 176 | PROD.MLECZNE | ||
| KOMPOT TRUSKAWKOWY | 200 | 71 | |||
|
|
. |
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 |
JADŁOSPIS 22- 26.05. 2017
