Jadłospis 22-26.05.2017r

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY  
22.05. ZUPA  POROWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD.MLECZNE  
   GULASZ WIEPRZOWY 140         264    
  KASZA GRYCZANA 150 215    
  SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH Z MARCHEWKĄ 100 46    
  HERBATA OWOCOWA – DZIKA RÓŻA       140 133    
           
           
 23.05. ZUPA POMIDOROWA Z  MAKARONEM,   CHLEB 300 94 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  MIRUNA PANIEROWANA 119 221 GLUTEN ,JAJA  
   ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE  
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY  100  70    
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 78    
           
24.0. BARSZCZ BIAŁY , CHLEB 300 70 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  PIEROGI LENIWE 295 417 GLUTEN,JAJA, PRO.MLECZNE  
  MARCHEWKA Z JABŁKIEM 130 60    
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY 200 72    
           
           
           
25.04. ZUPA JARZYNOWA,CHLEB 300 107 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY  
  BITKA WIEPRZOWA 90 187 GLUTEN  
  ZIEMNIAKI 190 150    
  SAŁATKA WIOSENNA Z JOGURTEM GRECKIM 80 43 PROD.MLECZNE  
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY       200 68    
           
           
26.04. ZUPA OGÓRKOWA,CHLEB 300 100 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  PLACKI ZIEMNACZANE       242 479 JAJA,GLUTEN  
  POLEWA SEROWA       100 176 PROD.MLECZNE  
  KOMPOT TRUSKAWKOWY 200           71    
           
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

 

JADŁOSPIS 22- 26.05. 2017