Jadłospis 05-09.06.2017r

  MENU WAGA g KALORIE ALERGENY  
05.06. KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN  
   GULASZ MIĘSNO -WARZYWNY 156         180    
  MAKARON 150 254 GLUTEN  
  HERBATA OWOCOWA 200 60    
  BANAN       140 133    
           
           
 06.06. ZUPA –KRUPNIK WIOSENNY,   CHLEB 300 94 SELER,GLUTEN  
  GULASZ WIEPRZOWY 140 264 GLUTEN  
   KOPYTKA 190 150 GLUTEN  
  SAŁATKA WIOSENNA Z  JOGURTEM GRECKIM  80  45 PROD.MLECZNY  
  KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 78    
           
07.06. ZUPA  GROCHOWA, CHLEB 300 70 SELER, GLUTEN,  
  RYŻ Z JABŁKAMI 200 330    
  POLEWA TRUSKAWKOWO-JOGURTOWA 120 76 PROD.MLECZNE  
  WODA MINERALNA 500 0    
           
           
           
08.06. ZUPA POMIDOROWA  Z MAKARONEM,CHLEB 300 107 SELER,GLUTEN, PROD.MLECZNY  
  KOTLET MIELONY 120 365 GLUTEN,JAJA  
  ZIEMNIAKI 190 150    
  SURÓWKA WIELOWARZYWNA 130 91    
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY       200 68    
           
           
09.06. ZUPA BROKUŁOWA,CHLEB 300 100 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE  
  RYBA SMAŻONA       110 225 GLUTEN,  
  ZIEMNIAKI PUREE       190 150 PROD.MLECZNE  
  SOS GRECKI 90           85 SELER  
  HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 200 70    
           
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

 

JADŁOSPIS 05- 09.06. 2017