Jadłospis 29.01. – 03.02. 2018

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
29.01. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 115 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNY
  GULASZ WIEPRZOWY 140         264 GLUTEN
  KASZA GRYCZANA 150 168
  SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH I MARCHWI, 100 46
  KOMPOT  WIELOOWOCOWY       200 78
  CIASTKA ZBOŻOWE 50 218 GLUTEN
 
 30.01. BARSZCZ BIAŁY, CHLEB 300 92 SELER,GLUTEN, PROD. MLECZNY
  GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM 435 489
  SOS POMIDOROWY 58 30 PROD. MLECZNY
  HERBATA HIBISKUS, DZIKA RÓŻA  200 68
 
31.02. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM 300 92 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNE
  SOS MIĘSNO- WARZYWNY 144 237
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD. MLECZNY
  SAŁATA LODOWA Z SOSEM WINEGRET 36 74
  KISIEL TRUSKAWKOWY 200 66
  JABŁKO 150 86
   
01.02. ZUPA KALAFIOROWA,CHLEB 300 99 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNY
  BITKA WIEPRZOWA       100 187 GLUTEN
  KOPYTKA 160 276 GLUTEN, JAJA
  SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z JOGURTEM 150 58 PROD.MLECZNY
  HERBATA OWOCOWA      200 68
 
02.02. ZUPA  GROCHOWA, CHLEB 300 160 SELER, GLUTEN
  PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ       224 403 GLUTEN, PROD. MLECZNY
  MAŚLANKA       200 68 PROD. MLECZNY
  SOCZEK OWOCOWY 200         104
  KIWI 100 56
   
03.02 ZUPA ZIEMNIACZANA,CHLEB 300 110 SELER,GLUTEN
  MAKARON 150 254 GLUTEN
  POLEWA: JAGODY Z JOGURTEM GRECKIM       130 133 PROD.MLECZNY
  SOK 100%       200 94
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011