JADŁOSPIS 29.02 – 03.03.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
26.02. ŻUREK Z KIEŁBASĄ, CHLEB ORKISZOWY 300 125 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  GULASZ Z  INDYKA 140 220
  KASZA PĘCZAK 150 166
  SURÓWKA WIELOWARZYWNA 136 83
  KOMPOT WIELOOWOCOWY       200 68
 
 
27 .02. ZUPA GROCHOWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 105 SELER,GLUTEN
  PIEROGI LENIWE 295 325 GLUTEN,JAJA,PROD.MLECZNY
  MARCHEWKA Z JABŁKIEM 130 60
  KISIEL MALINOWY  200  66
         
28.02. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, CHLEB RAZOWY 300 92 SELER, GLUTEN,PRO.MLECZNY
  KOTLET RYBNY 139 250 GLUTEN,PROD.MLECZNY,JAJA,RYBA
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z  MARCHEWKĄ 100           71  
  HERBATA OWOCOWA 200 63        
               
01.03. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB  ORKISZOWY 300 105 SELER,GLUTEN,PROD MLECZNY
  SCHAB  W SOSIE WŁASNYM 130 268  
  ZIEMNIAKI PUREE 150 190 PROD.MLECZNY
  BROKUŁY  GOTOWANE NA PARZE Z MASŁEM 60 34  PROD.MLECZNY
  KOMPOT WIŚNIOWY      200 68  
         
02.03. BARSZCZ CZERWONY, CHLEB 300 100  SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  PIEROGI RUSKIE       224 400 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNY
  MAŚLANKA      200 68 PROD.MLECZNY
  SOCZEK OWOCOWY 200        104   
         
03.03. KAPUŚNIAK Z KISZONEJ, CHLEB WIELOZIARNISTY 295        126 GLUTEN,SELER
  MAKARON 150        254 GLUTEN
  POLEWA JOGURTOWO- JAGODOWA 130 133   PROD.MLECZNY
  SOK JABŁKOWY 100% 200 94    
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011