JADŁOSPIS 07 – 11.05.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY  
07.05. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 125 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY  
  GULASZ  WIEPRZOWY 140 264    
  KOPYTKA 157 166 GLUTEN  
  SURÓWKA Z KAPUSTY  PEKIŃSKIEJ 150 46 PROD.MLECZNY  
  KOMPOT WIELOOWOCOWY       200 68    
  KIWI 100 56    
           
08 .05. ZUPA BROKUŁOWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 105 SELER,GLUTEN  
  MAKARON  SPAGHETTI 60 167 GLUTEN,JAJA,PROD.MLECZNY  
  SOS MIĘSNO – WARZYWNY 130 248    
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY  200  66    
  CIASTKO ZBOŻOWE 50 104 GLUTEN  
           
09.05. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, CHLEB RAZOWY 300 92 SELER, GLUTEN,PRO.MLECZNY  
  MIRUNA 168 289 GLUTEN,PROD.MLECZNY,JAJA,RYBA  
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE  
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z  MARCHEWKĄ 100           71    
  HERBATA OWOCOWA 200 63    
           
10.05. ROSÓŁ Z MAKARONEM, CHLEB  ORKISZOWY 300 163 SELER,GLUTEN  
  SCHAB  W SOSIE WŁASNYM 130 268    
  ZIEMNIAKI PUREE 150 190 PROD.MLECZNY  
  MIZERIA ZE SWIEŻYCH  OGÓRKÓW 110 39 PROD.MLECZNY  
  SOK      200 104    
           
11.05. BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ, CHLEB  RAZOWY 300 100 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY  
  PIEROGI  Z JAGODAMI       224 360 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNY  
  POLEWA – JOGURT GRECKI      120 133 PROD.MLECZNY  
  WODA MINERALNA 500        0    
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011