JADŁOSPIS 21 – 25.05.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
21.05. ZUPA KOPERKOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 100 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  FILET Z INDYKA W SOSIE 148 164  
  KASZA JĘCZMIENNA 145 164  
  SURÓWKA Z KAPUSTY, MARCHEWKI, PAPRYKI 100 46  
  KOMPOT WIELOOWOCOWY       200 68  
         
         
22 .05. ZUPA JARZYNOWA , CHLEB WIELOZIARNISTY 300 105 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNE
  GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM      300 409  
  SOS PIECZARKOWY 74 64 PROD.MLECZNE
  HERBATA OWOCOWA  200  68  
         
         
23.05. KRUPNIK  Z KASZY JAGLANEJ, CHLEB RAZOWY 300 92 SELER, GLUTEN
  MIRUNA  PANIEROWANA 168 289 GLUTEN,PROD.MLECZNY,JAJA,RYBA
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z  MARCHEWKĄ 100           71  
  SOCZEK 200 63  
         
24.05. ZUPA POROWA, CHLEB  ORKISZOWY 300 105 SELER,GLUTEN.PROD MLECZNE
  POLĘDWICA WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM 130 222  
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNY
  MIZERIA  ZE SWIEŻYCH OGÓRKÓW – JOGURT 50 74 PROD.MLECZNY
  KISIEL MALINOWY – WYRÓB WŁASNY      200 68  
         
25.05. ZUPA FASOLOWA, CHLEB 300 190 SELER,GLUTEN
  PIEROGI LENIWE       295 412 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNY
  MARCHEW Z JABŁKIEM       130 60  
  WODA MINERALNA 500        0  
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011