JADŁOSPIS13 – 16 LISTOPADA 2018

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
Wtorek Pieczywo z masłem

Szynka

Sałata, papryka

Kawa zbożowa

A 1, 2

Zupa minestrone

Makaron spaghetti z sosem włoskim

Gruszka

Kompot  wieloowocowy

A 1, 2, 5

Bułka drożdżowa

Sok

A, 2,

Środa Pieczywo z masłem

Ser gouda z pomidorem

Herbata cytryną

A 1, 2, 4

Zupa pomidorowa

Ryba z pieca

Ziemniaki z koperkiem

Kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem

Herbata owocowa

A 1, 2, 3, 5, 4

Ciastko maślane

jabłko

A 1, 2, 3,

Czwartek Pieczywo  z masłem

Serek wiejski

Sałata, rukola, ogórek

Herbata owocowa

A 1, 2,

Zupa brokułowa

Pulpety w sosie

Kasza bulgur

Sałatka  wielowarzywna z  winegret

Kompot z truskawek

A 1, 2, 3, 5

Banany

Wafle ryżowe

sok

A 1, 2, 3,

Piątek Pieczywo  z masłem

Pasta łososiowa z papryką

Kakao

A 1, 2, 3, 4

Zupa grochowa

Ryż zapiekany z jabłkami

Maliny z jogurtem greckim

Woda mineralna

A 1, 2, 3, 4

Chałka z masłem

Jabłko

Herbata

A 1, 2, 3,

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-150g

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.