Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek | Płatki kukurydziane na mleku
Pieczywo z masłem Ser żółty Ogórek, sałata Herbata z cytryną A 1, 2 |
Kapuśniak
Makaron Sos warzywno – mięsno Kisiel truskawkowy –wyrób własny A 1, 2, 5 |
Chałka z masłem i miodem
Sok A 1, 2, |
Wtorek | Pieczywo z masłem
Polędwica z indyka Sałata, papryka Kawa zbożowa A 1, 2 |
Zupa koperkowa
Wieprzowina w sosie Kopytka Surówka z czerwonej kapusty Herbata owocowa A 1, 2, 5 |
Jogurt malinowy
Chrupki kukurydziane A, 2, |
Środa | Pieczywo z masłem
Parówki Pomidory ze szczypiorkiem Herbata cytryną A 1, 2, 4 |
Zupa fasolowa
Pierogi z truskawkami Wiśnie z jogurtem greckim Herbata z cytryną A 1, 2, 3, 5 |
Banan
Wafle ryżowe A 1, 2, 3, |
Czwartek | Pieczywo z masłem
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem Herbata A 1, 2, |
Zupa z zielonego groszku
Cielęcina w białym sosie Ryż paraboliczny Marchew mini w prażonym sezamie Kompot z czarnej porzeczki A 1, 2, 3, 5 |
Bułka drożdżowa
Sok A 1, 2, 3, |
Piątek | Płatki owsiane z bakaliami na mleku
Pieczywo z masłem Jajko gotowane Mix sałat Kakao A 1, 2, 3, |
Zupa kalafiorowa
Ryba z pieca Warzywa na parze Ziemniaki z koperkiem Herbata owocowa A 1, 2, 3, 4 |
Ciastka zbożowe
gruszka A 1, 2, 3, |
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania:
Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-150g
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.