Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek | Pieczywo z masłem Kiełbasa krakowska Mix warzyw Kawa zbożowa A 1, 2 |
Zupa pieczarkowa Bitka wieprzowa Kasza jęczmienna Surówka pekińska Herbata owocowa A 1, 2, 5 |
Chałka z powidłami Sok A 1, 2,3 |
Wtorek | Pieczywo z masłem Serek mascarpone Rzodkiewka Kakao A 1,2 |
Kapuśniak Bryzol Ziemniaki z koperkiem Brokuły gotowane na parze Kisiel wiśniowy – wyrób własny A 1, 2, 5,3 |
Jogurt z malinami Chrupki kukurydziane A, 2, 1,9 |
Środa | Pieczywo z masłem Polędwica z indyka Sałatka z pomidorów i papryki Herbata owocowa A 1, 2, |
Żurek z kiełbasą wiejską Spaghetti Sos neapolitański z żółtym serem Mandarynka Herbata z cytryną A 1,2,5 |
Bułka drożdżowa Sok A 1, 2, 3, |
Czwartek | Pieczywo Pasta łososiowa – wyrób własny Ogórek Kawa zbożowa A 1, 2, 4 |
Rosół z makaronem Filet drobiowy z pieca Ziemniaki z koperkiem Marchewka z groszkiem Herbata owocowa A 1, 2, 3, 5 |
Budyń czekoladowy –wyrób własny Jabłko A 1, 2, 3, |
Piątek | Płatki owsiane z bakaliami na mleku Banan A 1, 2, |
Zupa grochowa Pierogi leniwe z masłem Surówka z jabłek, marchwi z prażonymi pestkami słonecznika Kompot truskawkowy A 1, 2, 3, 5 |
Ciastka zbożowe Sok A 1, 2, 3, |
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 60-80g, warzywa 60-80g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-150g
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych.
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
A: Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.