Jadłospis 24 – 28.06.2019 r. półkolonie – obiad

  O B I A D ALERGENY
Poniedziałek Zupa  porowa            Gulasz wieprzowy Kasza bulgur Surówka Colesław Herbata owocowa Morele 1, 2, 5 2    
Wtorek Rosół z makaronem Filet z kurczaka w sosie Ziemniaki z koperkiem Ogórki z jogurtem greckim Kompot truskawkowy       1, 2, 5 1,2 1    
Środa Zupa z soczewicy czerwonej Naleśniki z serem  Polewa jogurtowo truskawkowa Banany Herbata 1, 2, 5 1, 2, 3 2
Czwartek Zupa jarzynowa Miruna panierowana Młode ziemniaki z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Kompot wieloowocowy 1, 2, 5 1,2,3 2 2

Porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania:

Zupy 250-300 ml,  mięso, ryby i surówki 100-150g,  napoje 200-250 ml. dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne  .7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne.  13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne. 

 
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych