poniedziałek, 18 marzec 2024
obiad / I danie
- Rosół drobiowy z makaronem. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler
obiad / II danie
- Gołabki z ryżem i mięsem. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Dwutlenek siarki i siarczany
- Sos pomidorowy (zabielany) Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
- Herbata z dzikiej róży
wtorek, 19 marzec 2024
obiad / I danie
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty . Alergeny: Zboża zawierające gluten , Seler
obiad / II danie
- Ziemniaki Alergeny: Mleko
- Filet z piersi kurczaka z pieca. Alergeny: Zboża zawierające gluten,
- Surówka z buraka czerwonego ,jabłka, natki pietruszki.
- Sok 100 % w kartoniku owocowy.
środa, 20 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa brokułowa. Alergeny: Mleko, Seler
obiad / II danie
- Ziemniaki Alergeny: Mleko.
- Miruna filet panierowany. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Ryba Miruna.
- Surówka wiosenna sałata lodowa, ogórek, rzodkiewka,szcypiorek. Alergeny: Mleko, Jaja
- Herbata z hibiskusa.
czwartek, 21 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa grochowa ziemniakami. Alergeny: Seler
obiad / II danie
- Racuchy z jabłkami. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
- Polewa jogurtowa z jagodami leśnymi. Alergeny: Mleko
- Woda minaralna.
piątek, 22 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa warzywna zabielana . Alergeny: Mleko, Seler
obiad / II danie
- Łazanki z kapustą i mięsem. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
- Kompot z wiśni.
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) 8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych