poniedziałek, 11 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa pieczarkowa z makaronem. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
obiad / II danie
- Kasza gryczana. Alergeny: Mleko
- Gulasz z indyka z warzywami. Alergeny: Zboża zawierające gluten
- Marchewka mini z masłem i sezamem. Alergeny: mleko, Sezam
- Herbata z dzikiej róży.
wtorek, 12 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa z soczewicy zabielana. Alergeny: Seler,mleko.
obiad / II danie
- Ziemniaki puree. Alergeny: Mleko
- Kotlet Rybny (ryba Mintaj) panierowany. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby
- Surówka z kiszonej kapusty,marchewki, jabłka, natki pietruszki.
- Sok 100% multiwitamina.
środa, 13 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa ogórkowa z ziemniakami. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
obiad / II danie
- Makaron spagetti durum. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
- Sos do spagetti mięsno – warzywny.(pomidory , pieczarki ,cebula.) Alergeny: zboża zawierające gluten
- Kisiel Truskawkowy wyrób własny.
czwartek, 14 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa pomidorowa z ryżem brązowym. Alergeny: Mleko, Seler
obiad / II danie
- Placki ziemniaczane z pieca. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja
- Gulasz po węgiersku ogórek kiszony,papryka,pieczarka ,cebula, Alergeny: Zboża zawierające gluten,mleko
- Herbata z żurawiny.
piątek, 15 marzec 2024
obiad / I danie
- Zupa z fasolowa z mięsem. Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler
obiad / II danie
- Pierogi z jagodami. Alergeny: zboża zawierające gluten,jaja
- Polewa jogurtowo-waniliowa. Alergeny: Mleko
- Woda minaralna.
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania: Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) 8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców 13. Łubin i produkty pochodne 14. Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych