JADŁOSPIS 19.02 – 23.02. 2018 r.

 

MENU

WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY

19.02. KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY,CHLEB RAZOWY 300 150 SELER, GLUTEN
  GULASZ WIEPRZOWY 140         264 GLUTEN
  KLUSKI ŚLĄSKIE 200 288 GLUTEN, JAJA
  BUKIET WARZYW-BROKUŁ, MARCHEW, KALAFIOR 100 51
  KOMPOT  WIELOOWOCOWY       200 78
  CIASTKA ZBOŻOWE 50 218 GLUTEN
 
 20.02. ZUPA OGÓRKOWA, CHLEB  ORKISZOWY 300 105 SELER,GLUTEN, PROD. MLECZNY
  FASOLKA PO BRETOŃSKU 297 568
  KAJZERKA RAZOWA 50 40 GLUTEN
  HERBATA HIBISKUS, DZIKA RÓŻA 200 78
  BATON  KINDER BUENO 22 121 KAKAO, PROD.MLECZNY,GLUTEN
 
21.02. ZUPA  JARZYNOWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 92 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNE
  PLACKI ZIEMNIACZANE 242 479 JAJA,GLUTEN
  SER BIAŁY Z JOGURTEM GRECKIM 90 141 PROD.MLECZNY
  KISIEL TRUSKAWKOWY – WYRÓB WŁASNY 200 74
  JABŁKO 120 66
   
22.02. ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, CHLEB 300 119 SELER, GLUTEN, PROD. MLECZNY
  KOTLET Z PIERSI KURCZAKA       129 231 GLUTEN, JAJA,
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNY
  SAŁATKA  WIOSENNA Z JOGURTEM GRECKIM 81 58 PROD.MLECZNY
  KOMPOT WIELOOWOCOWY      200 68
  MANDARYNKI 100 52
 
23.02. KRUPNIK Z KASZY JAGLANEJ, CHLEB ORKISZOWY 300 101 SELER, GLUTEN
  MIRUNA  PANIEROWANA       158 282  GLUTEN, JAJA, RYBA
  ZIEMNIAKI PUREE       190 150 PROD. MLECZNY
  SURÓWKA Z KAPUSTY, MARCHWI, KUKURYDZY 100         45
  HERBATA OWOCOWA 200 78
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011