Jadłospis 13-17.02.2017 r.

13.02.2017 Poniedziałek

MENUWAGAKALORIEAlergeny
Zupa koperkowa290 g89 kcalZboża zawierające gluten, Mleko, Seler
Gulasz drobiowy128 g146 kcalZboża zawierające gluten, Mleko
Kasza jęczmienna145 g164 kcalZboża zawierające gluten
Surówka z kiszonych ogórków103 g46 kcalGorczyca
Kompot owocowy205 g78 kcal

14.02.2017 Wtorek

Rosól z makaronem,chleb300 g144 kcalZboża zawierające gluten, Seler
Kotlet schabowy124 g306 kcalZboża zawierające gluten, Jaja
Ziemniaki puree192 g150 kcalMleko
Marchewka zasmażana96 g41 kcalZboża zawierające gluten
Herbata owocowa201 g3 kcal
Mandarynka110 g46 kcal

15.02.2017 Środa

Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb291 g115 kcalZboża zawierające gluten, Mleko, Seler
Racuchy z jabłkami293 g487 kcalZboża zawierające gluten, Jaja, Mleko
Polewa owocowa120 g78 kcalMleko
Kompot z jabłek200 g77 kcal

16.02.2017 Czwartek

Rosolnik z ryżem157 g126 kcalZboża zawierające gluten, Seler
Sok 100%200 g94 kcal
Kopytka157 g276 kcalZboża zawierające gluten, Jaja
Gulasz wieprzowy140 g264 kcalZboża zawierające gluten
Sałatka z kapusty czerwonej144 g94 kcal
Jabłko całe Deser135 g62 kcal

17.02.2017 Piątek

Zupa grochowa,chleb288 g159 kcalZboża zawierające gluten, Seler
Filet z ryby panierowany168 g289 kcalZboża zawierające gluten, Jaja, Mleko
Ziemniaki puree192 g150 kcalMleko
Trzyskładowy bukiet warzyw103 g51 kcalZboża zawierające gluten
Kisiel owocowy – wyrób własny237 g66 kcal