JADŁOSPIS 09 – 13.04.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
09.04. ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 125 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  GULASZ  WIEPRZOWY 140 264  
  KASZA GRYCZANA 150 166  
  SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH, MARCHEWKI 100 46  
  KOMPOT WIELOOWOCOWY       200 68  
         
10 .04. BARSZCZ BIAŁY,  CHLEB WIELOZIARNISTY 300 105 SELER,GLUTEN
  PIEROGI LENIWE 295 325 GLUTEN,JAJA,PROD.MLECZNY
  MARCHEWKA Z JABŁKIEM 130 60  
  HERBATA OWOCOWA  200  68  
  KIWI 100 56  
         
11.04. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, CHLEB RAZOWY 300 92 SELER, GLUTEN,PRO.MLECZNY
  MIRUNA  PANIEROWANA 168 289 GLUTEN,PROD.MLECZNY,JAJA,RYBA
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNE
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z  MARCHEWKĄ 100           71  
  SOCZEK 200 63  
         
12.04. KRUPNIK  Z KASZY JAGLANEJ, CHLEB  ORKISZOWY 300 105 SELER,GLUTEN
  KOTLET Z KURCZAKA 130 231 GLUTEN,JAJA
  ZIEMNIAKI PUREE 190 150 PROD.MLECZNY
  SAŁATA LODOWA Z SOSEM WINEGRET 50 74  
  HERBATA OWOCOWA       200 68  
         
13.04. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 130 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  NALEŚNIKI Z SEREM       237 442 GLUTEN,JAJA, PROD.MLECZNY
  POLEWA: JOGURT GRECKI – MALINY       120 78 PROD.MLECZNY
  WODA MINERALNA 500        0  
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011