JADŁOSPIS 25 – 29.06.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
25.06. ZUPA KOPERKOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 100 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  GULASZ Z INDYKA 148 197  
  KASZA GRYCZANA 150 220  
  SURÓWKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW 100 34  
  HERBATA OWOCOWA       200 68  
         
26 .06. ZUPA KALAFIOROWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 159 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  KOTLET RYBNY      130 178 GLUTEN,JAJA,RYBA
  MŁODE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM 200 140  
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 100 20  
  KOMPOT TRUSKAWKOWY 200 68  
         
27.06. ZUPA BROKUŁOWA, CHLEB RAZOWY 300 92 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  SOS WARZYWNO – MIĘSNY 144 237  
  MAKARON RAZOWY 145 150 GLUTEN
  BUKIET WARZYW 100           71  
  HERBATA OWOCOWA 200 68  
  MUS OWOCOWY      100 76  
         
27.06 Półkolonia – suchy prowiant      
         
28.06. ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, CHLEB 300 119 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  KOTLET SCHABOWY 120 295 JAJA,GLUTEN
  MŁODE  ZIEMNIAKI 200 140  
  MŁODA KAPUSTA GOTOWANA 120 90  
  KISIEL  MALINOWY – WYRÓB WŁASNY      200 68  
         
29.06. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 130 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  NALEŚNIKI Z SEREM       240 442 GLUTEN,JAJA,PROD.MLECZNY
  POLEWA –  JAGODY,JOGURT GRECKI       120 78 PROD.MLECZNY
  HERBATA OWOCOWA 500        68  
 

 

 

.

     

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011